Wat anderen zeggen over Frank van den Wall Bake

"Frank is enig in zijn soort. Hij is daar waar het gebeurt. Altijd en zolang al. Dat is geen toeval. Dat is kunde. En hij is veel minder diplomatiek en veel meer uitgesproken dan ie er uitziet. Dat is een belangrijk ingrediënt van zijn geheime succesformule."

Jan de Jong
Algemeen Directeur Eredivisie
Voormalig Algemeen Directeur NOS
Voormalig Algemeen Directeur Feyenoord

"Frank is de loopplank tussen sport enerzijds en media en bedrijfsleven anderzijds. Soms smal, soms nat en glad, soms wiebelig, vaak stabiel, maar je komt altijd aan boord of weer terug aan land."

Mart Smeets

"Sinds ik verantwoordelijk ben voor de sponsoring van KPN adviseert Frank mij, gevraagd en ongevraagd, over de manier waarop ik deze corporate reus met sponsoring en sponsoractivaties laat omgaan en scoren. Frank is wat mij betreft de enige echte nestor van de Nederlandse, maar zeker ook Europese sportsponsoring. Frank is authentiek, betrokken, oprecht en staat altijd klaar om zijn genuanceerde mening te geven over zaken waar hij echt verstand van heeft. De sponsorwereld had er zonder Frank heel anders uitgezien."

Mark Versteegen
Directeur sponsoring KPN

"Frank combineert een échte passie voor sport met een scherpe en kritische blik op commerciële ontwikkelingen. Hij komt altijd zijn afspraken na en staat voor iedereen klaar. Wat Frank voor het vak in Nederland betekent is met geen pen te beschrijven en aan z'n energie lijkt geen eind te komen. Ik ben er trots op al ruim 20 jaar intensief met hem te mogen samenwerken. Het heeft me in velerlei opzichten gevormd als sportmarketeer!".

Bob van Oosterhout
Sportmarketeer

"Waar Frank ook voor kiest, altijd zullen de sleutelwoorden 'vertrouwen', 'respect' en 'vakmanschap' hoog in zijn vaandel staan".

Ad Swartjes
Voormalig Voorzitter RvB De Telegraaf

"Over vijftien jaar zullen we weten wat Frank van den Wall Bake nu al weet."

John Wories
Voormalig Directeur Endemol

"Van harte gefeliciteerd met de speciale SponsorRing voor jou persoonlijk. Je betekent ongelooflijk veel voor de sport, marketing en sponsoring. Vooral jouw integere, deskundige en professionele visie wordt enorm gewaardeerd."

Johan van der Zanden
Directeur Marketing Albert Heijn
Voormalig Directeur Communicatie ING

"In de fascinerende wereld van (sport)sponsoring kun je al snel verdwalen. Een ervaren gids is dan van groot belang. In de persoon van Frank ontsluit je een enorm netwerk, kennis en ervaring waarmee je als adverteerder de eerste (vaak pijnlijke) fasen van de leercurve kunt overslaan."

Harry Dekker
Media Directeur Unilever

"Frank is een autoriteit op sportmarketing gebied en dat heeft hij zelf gedaan. Bijzonder goed geïnformeerd, stabiel, discreet en iemand met een enorme dossier kennis die cijfers en feiten oplepelt waar je bij staat. Mijn grote waardering voor het feit dat hij met zijn kennis van zaken en met behoud van respect voor de persoon, precies zegt waar het op staat en daarmee de sportwereld met haar daaraan gelieerde bedrijven een stuk verder helpt."

Michael van Praag
Voormalig Voorzitter KNVB en bestuurslid UEFA

"Het verfrissende van Van den Wall Bake is dat wie hem een vraag stelt, ook gewoon antwoord krijgt."

Gijs Moerman
Sportjournalist (GPD)

"Frank is een buitengewoon commerciële man, maar hij bezit de gave dat niet te laten blijken. Een integere en sportieve man, met wie ik graag samenwerk."

Kees Jansma

"Ik huldig de dag, tijdens het W.K. Voetbal in 1994, dat ik Frank leerde kennen."

Louis van Gaal

"Frank van den Wall Bake is een geniale wiskundige die, op een integere wijze en met gevoel voor autoriteit, van een driehoek (media, sport, bedrijfsleven) een cirkel (communicatie stroom) kan maken."

Joop Alberda
Technisch Directeur Volleybalbond
Voormalig Sportdirecteur NOC*NSF
"Gouden" Coach volleyballers (O.S. 1996 in Atlanta)

"Frank van den Wall Bake, een heer in de sport. Stijlvol, tactvol. Je vraagt je bijna af, wat zoekt ie in die wereld? Passie en oprechte interesse maken hem tot een leermeester waar ik met bewondering naar kijk en graag van blijf leren."

Jan Driessen
Voormalig Directeur Communicatie AEGON
Nu: zelfstandig communicatie adviseur

"Prachtig moment. Richard Krajicek reikt 2012 SponsorRing oeuvre prijs uit aan founding father sponsorvak, Frank van den Wall Bake. Diepe buiging."

Jan Paul de Wildt
Partner in Sportmarketing bureau Kumpany

"Frank van den Wall Bake onderscheidt zich door een groot anticipatievermogen en een ruime blik. Hij is een uitstekende promotor van alles rond topsport, waar zowel de sportwereld als het bedrijfsleven optimaal van profiteert. Hij is voor de topsport in ons land van groot belang."

Charles Taylor
Voormalig Chef Sport De Telegraaf

"Frank weet precies wat reëel is en wat niet. Hij is enorm professioneel, recht door zee en was al met dingen bezig voordat anderen ook maar een beetje snapten wat hij aan het doen was. Hij steekt altijd met kop en schouders uit boven al die schnabbelaars."

Tom van 't Hek

"Frank is de man die sportmarketing naar Nederland bracht en de sportpers immer voorziet van de juiste informatie en sterke one-liners."

John Volkers
Sportredacteur Volkskrant

"Sinds 2002 kennen we Frank. Al die jaren voor ons inderdaad een Baken in de vaak wilde wereld van (sport)sponsoring of wat daarvoor door wil gaan. Goed op de hoogte en informatie staat bij hem bovendien meteen in een perspectief. Een plezierig mens, zo eentje waar je ook altijd blijer van wordt."

Boudewijn Poelmann
Voormalig Voorzitter Goede Doelen Loterijen

"Frank onderscheidt zich vanwege zijn oprechte passie voor zowel de topsport als de breedtesport. Verder is Frank zeer maatschappelijk betrokken en begrijpt hij als geen ander wat er in Nederland moet gebeuren om op Olympisch niveau te kunnen zijn. Frank is authentiek en hij staat voor onafhankelijkheid en integriteit, hetgeen hem een bijzonder mens maakt. Het is een voorrecht om met hem te mogen samenwerken."

Karin van Bijsterveld
Voormalig Voorzitter van de KNLTB en bestuurslid van "Tennis Europe"

"Frank is een man die de sportwereld door en door kent. Hij is niet alleen zeer invloedrijk, hij is ook een zeer plezierig mens."

Gert Sluis
Voormalig Directeur Communicatie Rabobank

"Frank van den Wall Bake is een man naar wie je heel goed moet luisteren. Hij heeft een geweldige kijk op de zaken en hij levert kwaliteit. Bovendien is hij absoluut sportgek en is er door zijn kennis van zaken in geslaagd om twee werelden, die in eerste instantie uit elkaar liepen, bij elkaar te brengen."

Erica Terpstra

"Frank staat voor Hartstocht en Passie voor de sport, vertaald met een duidelijke eigen mening, gekoppeld aan jarenlange ervaring in de sportmarketing. Frank, ik ben je nog steeds dankbaar voor de kans die jij mij hebt gegeven in de keuken te kijken van deze enerverende wereld. Ik hoop mijn visie nog lang te mogen delen met je."

Ron Zwerver
Lid van de Gouden Ploeg in Atlanta (1996)
Volleybal Coach

"Bij de naam van Frank van den Wall Bake denk ik aan betrouwbaarheid en kwaliteit."

Anton Geesink (†)

"Frank leerde ik kennen toen ik een jonge beginnende coach was. Typerend voor Frank, geïnteresseerd, zonder aanziens des persoons, gedreven door een passie voor de sport, pakt hij je vast en laat hij je nooit meer los."

Maurits Hendriks
Lid van Ajax directie
Voormalig Technisch Directeur NOC*NSF

"Een hele professionele, integere en betrouwbare man. Bepaald geen zakkenvuller."

Bettine Vriesekoop

"Frank is integer, heel perfectionistisch en gek op alles wat sport is. Je moet daarom zelf ook een beetje sportgek zijn om met Frank te kunnen samenwerken. Het vak sportmarketing is eigenlijk door hem destijds uitgevonden. Ik ben er trots op met hem te mogen werken."

Teddy d'Anjou
van 1985 tot 2018 Franks rechter- en linkerhand

"Een man die altijd voor je klaar staat. Een absolute perfectionist. Ik zou het wel eens aardig vinden om hem uit zijn rol te zien vallen, want dat heb ik bij hem nog nooit meegemaakt."

Sylvia Tóth

"Frank van den Wall Bake is iemand waarmee ik heel goed samenwerk. Hij komt zijn afspraken altijd na. Zijn aanpak heeft voor een doorbraak gezorgd in de Nederlandse sportwereld."

Ronald Koeman

"In de ruim 20 jaar dat ik in de sportwereld rondloop heb ik niemand ontmoet die meer kennis heeft van zaken over sportsponsoring dan Frank van den Wall Bake. Bovendien koppelt hij die kennis aan rust, klasse en fatsoen! Het is een plezier met hem samen te werken."

Uri Coronel (†)
Voormalig Voorzitter Ajax

"Mijn zoon is volwassen geworden tijdens de nachten van de SPA Regatta, onder leiding van Frank. En aan het gezicht van mijn zoon te zien, werd er gedurende die nachten geen SPA gedronken."

Co Snijder
Voormalig Directeur SPA

"Frank gefeliciteerd met SponsorRing 2012. Je bent een grootheid in je vak. En daarnaast een mooi mens!"

Arnold van der Lyde
Voormalig topbokser

"Frank is buitengewoon soepel in de omgang. Een van zijn meest in het oog springende punten is, dat hij, wellicht gedreven door een zakelijk instinct, zeer attent is."

Karel Vuursteen
Lid van de Raad van Commissarissen
Voormalig Voorzitter RvB Heineken

"Frank is in de meeste dingen het allereerste. Op commercieel gebied heeft hij veel voor mij en voor tennis betekend."

Marcella Mesker

"Hij is de man die de kunst verstaat om partijen bij elkaar te brengen en te houden."

Arie van Eijden
Voormalig Directeur KNVB en Ajax

"Sportmarketingdeskundige Frank van den Wall Bake heeft een onkreukbaar en betrouwbaar imago opgebouwd."

Paul Onkenhout
Columnist Volkskrant

"Frank is voor elk jong en ambitieus sponsorteam een prettig en kritisch klankboord."

Ernst Boekhorst
Manager van het nationale mannen hockey elftal
Voormalig hoofd sponsoring ABN AMRO

"Niets dan complimenten, laten we de sportaffiniteit in stand houden."

Hein Verbruggen (†)
Ere-voorzitter UCI
Ere-Bestuurslid IOC

"Alleen hij die affiniteit behoudt met het specifieke sportieve, is in staat een gezonde brug te leggen tussen sport en commercie. Ik dicht Frank deze bijzondere kwaliteit toe."

Rinus Michels (†)

"Franks faam van integriteit gaat hand in hand met zijn "oprechte" verontwaardiging."

Wouter "Mickey" Huibregtsen (†)
Voormalig Voorzitter NOC*NSF

"Ik heb veel respect voor wat Frank in al die jaren heeft opgebouwd. Ik weet hoe moeilijk het is."

John de Mol

"Frank mag uitermate trots zijn op wat hij in 30 jaar heeft gepresteerd."

Wilco Jiskoot
Voormalig lid RvB ABN AMRO Bank

"Wat Frank zegt en doet is kristalhelder. En daarenboven van een heerlijke eerlijkheid."

Paul Mertz
Reclame goeroe

"Frank is een integer, bevlogen en enthousiast persoon. Ik vind het bijzonder te zien hoe hij zijn passie en kennis en kunde deelt met anderen. Ik waardeer het enorm dat hij mij adviseert op allerlei gebied. Fijn om mee te mogen samenwerken."

Esther Vergeer
Toernooidirecteur van het jaarlijkse ABN AMRO Wheelchair Tennis Tournament
Sinds 1998 werelds beste rolstoeltennisster, zesvoudig Goud bij de Paralympics,
vijfmaal Gehandicapte Sporter van het Jaar